« Succesvolle beursdeelname»

Gepubliceerd op 15-04-2014

Goede voorbereiding, vergroot het succes van uw beurs- en/of evenementdeelname.

 

Als bezoeker van vele beurzen, zie ik vaak de mooiste stands. De één nog groter dan de ander. Vaak wordt er veel geld gestoken in het laten maken van een stand. Het personeel allemaal in het nieuw gestoken en soms ook nog hostessen ingehuurd voor promotie. En toch word ik zelden aangesproken door de stand-bemanning. Ook zie je de stand-bemanning vaak bij elkaar of zitten zij achter een laptop of tablet. De stand-bemanning durft kennelijk niet de potentiële klant te benaderen.

Mijn ervaring is dat de stand-bemanning vaak niet of nauwelijks wordt betrokken bij de deelname aan een beurs. Krijgen te horen: “over 3 weken staan wij met een stand op die beurs en jij moet daar 2 dagen staan”. Producten en documentatie is aanwezig en er wordt voor een lunch gezorgd. En van targets of aantal leads halen wordt vaak ook niet gesproken. Ik denk dat de stand-bemanning tijdig bij de voorbereiding van de stand moet worden. Vraag hun mening, ideeën en hoe men denkt goede contacten/leads te kunnen scoren tijdens de beurs.

Om de stand-bemanning te helpen bij hun presentatie op de stand en hoe men beter leads kan krijgen, daar zijn gespecialiseerde bedrijven: beurstrainers. Zij helpen uw organisatie om de investering die men doet in een stand, lonend te maken. Want beurzen zijn nog altijd het medium om nieuwe klanten te bereiken.  Tijdens het gesprek kan de potentiële klant kan het product goed zien, mogelijk vasthouden en direct specifieke vragen stellen. Maar ook andere mogelijkheden ontdekken.

Als stand-bemanning goed voorbereid deelneemt aan een beurs, dan zal de return of investment hoger zijn.

Ik wens u een goede beursdeelname toe.

 

Met vriendelijke groet,

Peter van Os